Knowledge intensive business services in transition economy - Baláž, Vladimír
Zmeny v sektorovej štruktúre v národných ekonomikách v 80. a 90. rokoch minulého storočia v korelácii s rastom významu KIBS (Knowledge Intensive Business Services - poznatkovo-intenzívnych služieb). Nárast významu odvetví služieb a v rámci nich poznatkovo-intenzívnych aktivít. Analýza vplyvu KIBS na rozvoj národných ekonomík. Komerčné služby v centrálne plánovanej ekonomike. Rast komerčných a komunikačných služieb v tranzitívnych ekonomikách. Medzinárodné porovnania spotreby KIBS a ich príspevku k celkovému ekonomického rastu.