Reforma berie obciam peniaze, dôveru občanov a vieru v budúcnosť - Polakovič, Ivan
Reformy verejnej správy. Snem Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Dopad reformy verejnej správy na obce a mestá. Dopad reformy na oblasť školstva. Financovanie škôl a školských zariadení po začatej školskej reforme. Decentralizácia kompetencií bez decentralizácie financií. Fiškálna decentralizácia a kritérium rozdeľovania financií. Fiškálna decentralizácia a jej regionálny aspekt. Problémy samosprávy pohľadom obcí. Vláda ako partner samosprávy. Zásahy do miestnych poplatkov. Samospráva verzus štát.