Lacný Jožko v Európe? - Andrášik, Ladislav
SR jej konkurenčná spôsobilosť v rámci rozšírenej EÚ, ako aj vo svetovom hospodárstve ako celku. Vymedzenie pojmov konkurenčná spôsobilosť a konkurenčná spôsobilosť štátu. Indikátory na určenie konkurenčnej spôsobilosti daného hospodárstva. Index HDI (Human Development Indicators - Indikátory ľudského rozvoja). Základná predstava o konkurenčnej spôsobilosti. Podstatný konkurenčný potenciál SR. SR a zvyšovanie konkurenčnej schopnosti v priemyselných odboroch. Úroveň vzdelanosti obyvateľstva v práceschopnom období života ako významná zložka v konkurenčnej spôsobilosti každej krajiny. Dospelá populácia s maturitným vysvedčením v novej Európe. Slabá jazyková pripravenosť - vážny problém kvalifikačnej úrovne našej pracovnej sily. Riešenie situácie. Svetové skóre konkurenčnej spôsobilosti.