Kapitálová struktura společnosti - Vacík, Emil
Pri napĺňaní strategických cieľov je manažment súčasných spoločností nútený hľadať ideálny pomer medzi cudzím a vlastným kapitálom tak, aby dosiahli najlacnejšie náklady na použitý kapitál. Obsahové vymedzenie vlastného a cudzieho kapitálu. Porovnanie vlastného a cudzieho kapitálu. Pohľad investora. Finančné páky a pákový efekt (financial leverage). Výhody a nevýhody pri financovaní cudzím kapitálom. Hľadanie optimálnej štruktúry kapitálu.