Euro-Atlantická bezpečnostná architektúra: krízový management v rámci novej spolupráce NATO - EU - Bosiljčič, Nenad
Nový medzinárodný bezpečnostný poriadok. Proces tvorby novej bezpečnostnej politiky a NATO. Krízový manažment ako operačný nástroj NATO na zabezpečenie stability v periférnych oblastiach jeho členských štátov. Systém kooperatívnej bezpečnosti: model NATO. Západoeurópska únia (WEU) a Európska únia. Komparatívna štruktúra vojenských síl NATO a EÚ. Krátky prehľad Euro-atlantickej bezpečnostnej architektúry. Normatívne základy spoločnej bezpečnosti. Nová éra Euro-atlantických vzťahov: krízový manažment v tieni unilateralizmu. Krízový manažment - prípad Iraku.