Evropská kultura a identita - Vítek, Miloš
Európska kultúra má svoj vlastný hodnotový vzorec, ktorý poznamenal historický pôvod európskej jednoty a pôsobí aj na súčasné procesy európskej integrácie. Základné hodnoty kultúry. Podstata europanstva. Európska národná a osobná identita. Základný model Európana-moderný Európan.