Měření výkonnosti firem
Decentralizácia a zoštíhľovanie organizačných štruktúr vytvára nový prístup k zákazníkovi, ale súčasne zvyšuje nároky na riadenie a vytvára požiadavky na nový spôsob merania podnikovej efektívnosti. Nesúlad medzi meraním a tým čo sa má merať. Pojem výkonnosť. Rôzne prístupy k hodnoteniu výkonnosti. Činitele ovplyvňujúce výkonnosť firiem. Nedostatky súčasného prístupu k meraniu výkonnosti firiem.