Európska centrálna banka - ciele a nástroje menovej politiky - Táncošová, Silvia
Nositeľmi menovej politiky v rámci Európskej únie sa stali dve inštitúcie a to Európsky systém centrálnych bánk (ESCB) a Európska centrálna banka (ECB). Inštitucionálnym predchodcom ECB bol Európsky menový inštitút. Ciele, úlohy a organizácia Európskej centrálnej banky. Menová politika ECB.