Pohľad na reformu verejnej správy v I. ČSR - Kazanský, Rastislav
Vznik Československej republiky a budovanie verejnej správy. Východiská - stav pri vzniku I. ČSR. Špecifiká I. ČSR. Organizácia vertikálnej deľby moci. Vývoj reforiem verejnej správy v troch časových horizontoch. Podoba reformy od roku 1920. Samosprávne orgány v župách a okresoch. Krajinské zriadenie a zrušenie župného zriadenia (r. 1927-1928). Orgány štátnej správy a štátnej samosprávy. Hierarchia výkonu štátnej správy. Hodnotenie efektivity výkonu verejnej správy v I. Československej republike.