Kríza globálnych ekonomických teórií - Čiernik, Anton
Ekonómia - jej miesto v súčasnej spoločnosti a jej vplyv na spoločenské vzťahy. Vývoj spoločenského systému. Trh - produkt vývoja ľudskej spoločnosti. Zásahy štátu do ekonomického systému v postliberálnej spoločnosti. Rozvoj globálneho trhu. Vplyv trhových kritérií efektívnosti na stabilitu sociálneho systému. Európska integrácia - východisko pre rozvoj novej ekonomickej filozofie.