<The> Czech Republic's fiscal convergence to the European Union in comparison with selected Central and Eastern European candidate countries and member countries of the European Union - Lebiedzik, Marian
Problematika fiškálnej konvergencie Českej republiky k Európskej únii, a to z hľadiska porovnania s vybranými kandidátskymi krajinami strednej a východnej Európy a členskými štátmi EÚ. Analýza vývoja rozpočtového hospodárenia a verejného zadlženia Českej republiky v rokoch 1993-2000, pričom tento vývoj sa hodnotí vo vzťahu k fiškálnym kritérám, ktoré boli definované v rámci maastrichtskej zmluvy roku 1992 a porovnáva sa s vývojom rovnakých ukazovateľov vo vybraných krajinách.