Ponímanie národa v kontexte zjednocovacích procesov krajín V 4 - Kazanský, Rastislav
Visegrádska štvorka - jej vznik a ciele. Význam pojmu národnostnej otázky zo širšieho hľadiska. Pojem národ - jeho historický a morfologický význam. Identita slovenského národa - jej utváranie. Význam pojmu národa na Slovensku. Perspektívy spolupráce národov v stredoeurópskom priestore. Ponímanie národa v duchu modernizmu tretieho milénia. Situácia v krajinách V 4. Nové dimenzie vzťahov a nové výzvy pre Slovensko a aj ostatné krajiny V 4.