Rusko a etnické konflikty na Kaukaze: vojna v Náhornom Karabachu - Souleimanov, Emil
História ruského expanzionizmu na Kaukaze. Ruské záujmy na Južnom Kaukaze - pohľad z Moskvy. Krátky exkurz do dejín rusko-azerbajdžanských vzťahov. Azerbajdžan v politike Ruska. Politika Ruska v Azerbajdžane v rokoch 1991-1994 a vojna v Náhornom Karabachu. Ruská politika na Kaukaze - dve roviny ruského mocenského pôsobenia. Situácia v susednom Arménsku.