Politika sponzorstva a mecénstva v Európe (na príklade kultúry) - Novotný, Oskar
Inštitucionálny rámec optimalizácie fungovania sponzorstva. Legislatívny rámec pre podporu kultúry. Inštitucionálno-právny rámec sponzorov a adresátov podpory. Organizácia sponzorského procesu. Spoločenské postoje a sklony k súkromnej podpore kultúry a ich priemet do trendov vývoja mecénstva a najmä sponzorstva. Vybrané otázky mecénstva a sponzorstva kultúry v SR v roku 2000. Podiel kultúry v objeme deklarovaných odpočítateľných darov podľa jednotlivých skupín daňovníkov a vcelku v SR v roku 2000. Možnosti financovania kultúry z tzv. daňových asignácií.