Študijný odbor Cestovný ruch a hospodárska prax - Novacká, Ľudmila, 1953-
Samostatný študijný odbor "Cestovný ruch" je súčasťou vysokoškolského vzdelávania na Obchodnej fakulte EU Bratislava od r. 1992. Stratégia rozvoja študijného odboru "Cestovný ruch"- formulácia dimenzií.