Hodnotenie úrovne ponuky komplementárnych a doplnkových služieb cestovného ruchu - Michalová, Valéria
Význam komplementárnych a doplnkových služieb v CR z hľadiska uspokojovania potrieb zákazníka. Aspekty členenia komplementárnych a doplnkových služieb. Metódy pri hodnotení a stanovení úrovne ponuky predmetných služieb. Metodický postup tzv. "obslužného štandardu" . Obslužný štandard v službách za región Podunajsko a obslužný štandard služieb v krajinách OECD. Bodová metóda porovnania rozvoja ponuky v jej infraštruktúrnych zložkách. Charakteristika infraštruktúrnych zložiek, ich funkcia a postavenie. Oblasť dopravných služieb (cestná, železničná, vodná doprava). Oblasť komunikačných služieb. Obchodná vybavenosť. Kultúrne zariadenia miestneho významu a kultúrne inštitúcie regionálneho významu. Starostlivosť o životné prostredie a oblasť starostlivosti o malé životné prostredie.