K problematike rozvoja cestovného ruchu v Podunajsku - Michálková, Anna, 1968-
Podunajsko cieľom jednodňových netranzitných návštev v letnom i jesennom období. Priemerná dĺžka pobytu zahraničných návštevníkov. Krátkodobý cestovný ruch a niekoľko navzájom súvisiacich problémov. Orientácia na výletný cestovný ruch a jeho prínos pre ekonomiku Podunajska. Odporúčania pre rozvoj a skvalitnenie cestovného ruchu Podunajska. Vytvorenie balíkov služieb (package) pre návštevníkov v spolupráci so Železnicami SR. Zabezpečenie tvorby kompletných balíkov služieb v strediskách. Vybudovanie incomingovej cestovnej kancelárie. Založenie lokálnych, či regionálnych združení cestovného ruchu na zabezpečenie kooperácie pre tvorbu package služieb. Činnosť združení cestovného ruchu v Rakúsku, Nemecku a Švajčiarsku. Komunikácia lokálnych, regionálnych združení cestovného ruchu a interný marketing.