Personálny manažment a etika podnikania v podnikoch cestovného ruchu - Trefil, Peter
Hlavná úloha personálneho manažmentu. Okruh problémov súvisiaci s prijímaním spolupracovníkov, úlohy v oblasti motivácie a stimulácie, školenia a výcvik pracovníkov, hodnotenie pracovníkov. Etické problémy súvisiace s prijímaním spolupracovníkov. Určenie potreby nového pracovného miesta. Princípy etickej a morálnej zodpovednosti manažérov. Etické hľadisko. Utilitarizmus. Etické teórie založené na povinnosti, na práve, na spravodlivosti.