Životné prostredie a ekológia v okrese Dunajská Streda - Litomerický, Juraj
Znečisťovanie základných zložiek životného prostredia na území okresu Dunajská Streda. Dunajská Streda podľa úrovne životného prostredia a z pohľadu čistoty ovzdušia. Okres z pohľadu množstva vypúšťaných emisií. Množstvá vypustených emisií zo zdrojov znečisťovania v okrese. Množstvá vypúšťaných škodlivín zo zdrojov najvýznamnejších znečisťovateľov v roku 1994. Opatrenia na zlepšenie čistoty ovzdušia. Vodné zdroje okresu Dunajská Streda. Bodové a plošné zdroje znečisťovania vôd na území okresu. Možné zdroje znečistenia pôdy. Radónové riziko v okrese. Kategórie chránených území v okrese Dunajská Streda.