Nové trendy v teórii merania a riadenia rizika - Gertler, Ľubomíra, 1977-
Analýza moderných teórií a modelov merania a riadenia rizika v komparácii s vývojom jednotlivých prístupov k riadeniu rizika v praxi. Chronologický prehľad základných teórií a modelov merania a riadenia rizika. Historický vývoj rozmachu obchodovania s finančnými derivátmi. Model riadenia aktív a pasív (ALM- Asset and liability management). Vývoj teórie portfólia a model CAPM. Teória portfólia a Markowitz.