Metoda kapitalizovaných zisků a metoda DCF pro ocenění podniku: shoda a rozdíly - Mařík, Miloš
Metóda kapitalizovaných ziskov presnejšie metóda kapitalizovaných čistých výnosov (KČV) patrí k tradičným metódam oceňovania podnikov v Európe. Pre anglosaské krajiny a globalizujúci sa svet je naopak typická metóda diskontovaných peňažných tokov (DCF). Porovnanie základných princípov oboch metód. Určovanie diskontnej miery. Vlastný prepočet výnosovej hodnoty. Príklad porovnania prepočtu výnosovej hodnoty podľa metódy DCF entity a podľa metódy KČV. Podkladové informácie pre plán a ocenenie podniku Mates, a.s. Záver.