Humanitárna intervencia a charta OSN - Králik, Juraj
Uplatňovanie doktríny humanitárnej intervencie ako inštitúcie medzinárodného práva. Odkaz na normy medzinárodného práva v charte OSN. Bezpečnostná rada OSN a koncepcie OSN na udržanie medzinárodného mieru a zabezpečenie medzinárodnej bezpečnosti.