Vybraté teórie medzinárodného obchodu - východiská na vstup podnikov do EÚ - Daňková, Alena
Proces rozširovania EÚ a integrácia rôznych národných trhov a komerčných prostredí do jednotného európskeho trhu. Pripravenosť slovenských podnikov na vstup do EÚ. Teórie medzinárodného obchodu. Ricardova teória komparatívnych výhod. Model špecifických výrobných faktorov vyvinutý P.A. Samuelsonom a R. Jonesom. Heckscherova-Ohlinova teoréma. Modely horizontálneho vnútro-odvetvového obchodu. Model vertikálneho vnútro-odvetvového obchodu.