Testovanie slabej formy teórie efektívnych trhov - Farkašovská, Mária
Teória efektívnych trhov - jej vznik. Efektívnosť finančných trhov z troch rôznych pohľadov. Stupne informačnej efektívnosti. Charakteristika použitých dát. Východisko pre skúmanie efektívnosti finančných trhov. Prehľad skúmaných indexov. Lineárne modely výnosov skúmaných indexov. Testy výnosov na nelineárnu závislosť. Výsledky testov.