Přistupující státy Evropské unie: regionální diferenciace - Vošta, Milan
Európska regionálna štruktúra a regionálna politika v rozširujúcej sa Európskej únii. Regionálne disparity vybraných pristupujúcich štátov. Porovnanie základných ekonomických a sociálnych disparít vo vybraných pristupujúcich štátoch (ČR, Estónsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Poľsko, Slovensko, a Slovinsko) a regiónmi NUTS II ( Nomenclature of the Territorial Statistical Units - územná jednotka zodpovedajúca úrovni stredného územnosprávneho členenia príslušného štátu) v EÚ.