O nahradení klasického prístupu ku kompenzácii dlhov a pohľadávok - Gazda, Vladimír
Vzájomná zadlženosť postkomunistických krajín. Digraf dlhov. Zápočet dlhov ako prípustná cirkulácia. Možnosť vytvorenia nových dlžníckych vzťahov. Úloha lineárneho programovania so zohľadnením možnosti vytvorenia nových dlžníckych vzťahov.