Reforma sociálneho systému a sociálnej politiky na Slovensku - Buchta, Stanislav
Realizácia novej sociálnej politiky vychádza z reformy troch kľúčových oblastí sociálneho systému. Reforma systému sociálnej pomoci a rodinnej politiky. Zmeny v zákone o pomoci v hmotnej núdzi. Prídavky na deti. Reforma systému dôchodkového zabezpečenia. Zmena veku odchodu do dôchodku. Nemocenské poistenie. Starobné dôchodkové sporenie. Dobrovoľné (doplnkové) dôchodkové poistenie. Odvody do poistných fondov. Reforma trhu práce a stratégie zvyšovania zamestnanosti.