Sledovanie nákladov a výnosov ekologizácie podniku - Majerčák, Peter
Implementácia systému environmentálneho riadenia do celkového systému riadenia podniku. Environmentálne manažérske účtovníctvo je neoddeliteľnou súčasťou manažmentu, ktoré sa zaoberá identifikáciou, odhadmi, analýzami, vykazovaním a sprostredkovaním o.i. tiež informáciami o environmentálnych nákladoch. Podnikové environmentálne náklady sú tvorené: nákladmi vynakladanými na ochranu životného prostredia, nákladmi súvisiacimi s poškodzovaním životného prostredia. Environmentálne výnosy zahrnujú napr. výnosy z recyklácie metariálov, predaja odpadov. Výkaz environmentálnych nákladov a výnosov podniku.