Zisk - dominantný ukazovateľ pri metódach výpočtu hodnoty podniku v rámci procesov objektivizácie hodnotových vzťahov v ekonomike - Kareš, Ladislav
Transformácia ekonomiky so zmenou vlastníckych vzťahov a adaptácia podnikov na túto zmenu. Zisk ako strategický cieľ podniku a primárny motív podnikania. Vymedzenie pojmu zisk. Základné funkcie zisku. Zisk ako vstupná veličina pomerových ukazovateľov. Metódy hodnotenia podniku. Hodnotenie podnikov z dlhodobého hľadiska. Určovanie hodnoty podnikov podľa výnosnosti.