Vybrané aspekty off-setových obchodov - Knapik, Peter
Výmenné obchody v súčasnosti. Obchod z historického pohľadu. Úloha peňazí v období globalizácie. Typológia výmenných obchodných operácií. Porovnanie výmenných operácií podľa viacerých autorov. Ciele výmennej obchodnej operácie. Offsetové obchodné operácie. Priame offsety (direct offset) a nepriame offsety (indirect offset). Zmiešané offsety (semidirect offset). Výhody a nevýhody offsetových operácií.