Menovopolitické a autonómne faktory monetárnej bázy a likvidita bankového systému Európskej menovej únie - Kotlebová, Jana, 1969-
Centrálna banka a analýza likvidity bankového systému. Rozdelenie položiek bilancie na menovopolitické faktory a autonómne faktory. Tvorba mocných peňazí - monetárnej bázy. Konsolidovaná bilancia. Vytváranie zdrojov monetárnej bázy. Základná schéma riadenia celkovej likvidity v EMÚ. Likvidita bankového systému. Podiel menovopolitických a autonómnych faktorov na monetárnej báze. Základné funkcie povinných minimálnych rezerv. Povinnosť tvorby povinných minimálnych rezerv v EMÚ. Ponuka rezerv, dopyt po rezervách a trhová cena rezerv. Riadenie likvidity.