Usporiadanie štátnej stavebnej správy - Varagyová, Silvia
Reforma verejnej správy sa dotkla aj rezortu výstavby. Zákon č. 608/2003 Z.z. o štátnej správe pre územné plánovanie, stavebný poriadok a bývanie - vymedzuje orgány štátnej správy na úsekoch územného plánovania, stavebného poriadku, bývania a stavebnej inšpekcie. Kompetencie rezortu. Úlohy krajských orgánov a obce. Fungovanie stavebných úradov.