Štíhly podnik a štíhle myslenie 2 - Gregor, Milan
Dokončenie z č. 1/2004 Zavádzanie konceptu štíhlej výroby. VA aktivity, ktoré pridávajú novú hodnotu. NVA aktivity, ktoré nepridávajú novú hodnotu (straty, plytvanie). Postupnosť krokov pri zavádzaní štíhleho konceptu: 1. Rozhodnutie vedenia firmy o zavedení štíhleho konceptu. 2. Výber vhodného toku hodnôt. 3. Vzdelávanie - princípy štíhleho konceptu. 4. Mapovanie existujúceho stavu. 5. Identifikácia štíhlych metrík. 6. Mapovanie budúceho stavu. 7. Návrh kaizen plánov. 8. Implementácia kaizen plánov. Projekty štíhleho projektu na Slovensku.