Evropská identita v informační společnosti - Očko, Petr
Podmienky fungovania súčasnej spoločnosti a jej princípy. Globalizácia a inštitucionálna dimenzia modernity. Národ a štát - ich vzájomné väzby. Menšiny a väčšiny európskych národných štátov. Globalizačné procesy a Európska únia. Duálna identita pre demokratickú Európu. Informačná spoločnosť ako nová realita demokratického občianstva