Liberalismus a velké teorie mezinárodních vztahů - Karlas, Jan
Myšlienkový vývoj liberalizmu v teórii medzinárodných vzťahov. Pojem a obsah liberalizmu. Neoliberálny inštitucionalizmus. Štát ako základný aktér. Medzinárodné inštitúcie, spolupráca a transformácia. Liberálna teória medzinárodných vzťahov.