Úvod do mezinárodního vyjednávání a komunikace - Peterková, Jana
Vyjednávanie ako jedna zo základných foriem fungovania medzinárodných vzťahov. Pojem, charakteristika a obsah vyjednávania. Komunikácia v medzinárodných vzťahoch. Základné prvky vyjednávania. Proces vyjednávania a jeho základné fázy. Štýl vyjednávania. Kultúrne aspekty vyjednávania v medzinárodných vzťahoch. Hlavné rozdiely medzi kolektivistickými a individualistickými spoločnosťami. Konflikt a jeho životný cyklus.