Miestne, regionálne a medzinárodné združenia cestovného ruchu - Kerekeš, Juraj
Združenia obcí cestovného ruchu. Spolupráca obcí na základe zmluvy uzavretej za účelom miestneho rozvoja cestovného ruchu. Obecné združenia cestovného ruchu. Regionálne združenia cestovného ruchu. Pôsobnosť územnej samosprávy na úseku cestovného ruchu. Cezhraničná a medzinárodná spolupráca v rámci euroregiónov.