V EÚ raz bude celý Balkán, s Ukrajinou Brusel neráta - Schönwiesner, Roman
Aj najchudobnejšie krajiny Balkánu majú vzdialenú, ale predsa reálnu perspektívu členstva v EÚ. Ukrajina a Moldavsko zostávajú mimo, EÚ nemá záujem o ich členstvo v únii. Európska politika susedstva (ENP) je určená pre krajiny, ktoré susedia s rozšírenou EÚ. Ich členstvo však únia neplánuje. Vzťahy EÚ a Ruska.