Jeho meno je stále pojmom a značkou kvality - Polakovič, Ivan
Emil Škoda - zakladateľ jedného z najväčších európskych priemyselných podnikov. Životopisná charakteristika. Finančná história rozbehu závodu. Podnikateľom 24 hodín denne. Zavedenie strojovej a parnej prevádzky. Nové odbytištia pre dodávky strojného zariadenia cukrovarov v čase hospodárskej krízy. Strojáreň - základný článok Škodových závodov. Škodov zámer uplatniť sa v zbrojárskej výrobe. Manažér autokrat. Emil Škoda - vynikajúci technik, organizátor výroby, ale aj veľmi dobrý obchodník. Orientácia oceliarne na vojenský materiál pre pozemné vojská. Založenie akciovej spoločnosti v roku 1899. História výroby.