EVA vyjadruje schopnosť firmy tvoriť novú hodnotu - Žilka, Michal
EVA - Economic Value Added - finančná analýza pomáhajúca zistiť, či spoločnosť len prežíva alebo aj prosperuje. Zjednodušený príklad výpočtu EVA. EVA = čistý prevádzkový výsledok - celkové náklady na investovaný kapitál (vlastný aj cudzí). Čísla verzus realita.