Národná gastronómia a tvorba jej ponuky - Trefil, Peter
Vzťah rozvoja cestovného ruchu a spoločného stravovania. Význam národnej gastronómie v ponuke cestovného ruchu. Poukázanie na veľmi slabé využívanie slovenskej gastronómie v ponuke produktu CR v SR. Navrhnutie čiastočných rámcových opatrení na zlepšenie súčasného stavu s cieľom poukázať na možnosť valorizovať makroprostredie CR i využitím národnej gastronómie ako súčasti produktu cestovného ruchu.