Premena historického prostredia vidieka na príklade hornooravskej obce Podbiel - Chalupová, Michaela
Historické prostredie - výsledok aktív mnohých generácií. Hodnota historického prostredia. Historické prostredie ako originálny investičný prostriedok. Človek a jeho formovanie krajiny, prostredia. Vývoj oravskej obce Podbiel. Vznik obce a opis historického prostredia obce Podbiel. Výnimočnosť historického prostredia obce. Faktory, ktoré ohrozujú historické prostredie obce. Národný Trust Slovenska (NTS) - jeho vznik a pôsobenie. Realizácia projektu "Revitalizácia historického prostredia a komunitného života obce Podbiel". Úloha existujúceho historického prostredia v tejto lokalite. Princíp komplexnosti. Princíp integrity a kontinuity vývoja. Princíp udržateľného rozvoja.