Perspektivy rozvoje turismu v historických městech s okolní hodnotnou krajinou
Odvetvie cestovného ruchu v krajinách Európskej únie. Aktívny cestovný ruch v Českej republike po roku 1989. Absencia ekologicky citlivého prístupu v rámci tvorby turistických služieb. Príklady negatívneho prejavu cestovného ruchu. Predstava o rozvoji turistiky v Hluboké nad Vltavou. Rozpory medzi predstaviteľmi mesta a mimovládnymi organizáciami. Východiská.