Do jaké Evropy vstoupíme? - Jonáš, Jiří
Česká ekonomika a vstup do EÚ. Hospodárska výkonnosť EÚ. Rozdielna ekonomická výkonnosť Európy (oblasti eurozóny) a Spojených štátov. Rast reálneho HDP v rokoch 1995-2003. Miera nezamestnanosti v rokoch 1995-2003. Saldo bežného účtu platobnej bilancie. Rast reálneho HDP na obyvateľa. Spojené štáty a Europa: produktivita a zamestnanosť. Európa po zavedení spoločnej meny. Miera inflácie v eurozóne a v Spojených štátoch (roky 1995-2003). Fiškálna politika ako nástroj súdržnosti a zároveň zdroj problémov. Saldo verejného rozpočtu vo vybraných krajinách. Štrukturálne reformy.