Sociální statistika a její rozvoj v rozšiřující sa Evropské unii - Drápal, Stanislav
Ekonomická globalizácia - proces, ktorý ovplyvňuje vývoj sveta. Proces rozširovania Európskej únie. Východiskový stav rozšírenej EÚ. Územie a obyvateľstvo - rok 2001. Lisabonský protokol. Makroekonomické ukazovatele. Oblasť vzdelávania v rámci Lisabonského procesu. Modernizácia sociálnej politiky. Posilňovanie sociálnej súdržnosti. Politika zamestnanosti. Hlavné ciele a úlohy v jednotlivých oblastiach sociálnej štatistiky. Štatistika sociálnej ochrany. Štatistika trhu práce. Demografia a migrácia. Štatistika zdravotnej starostlivosti, vzdelania a kultúry.