Proces tvorby US GAAP (jako inspirace pro tvorbu českých účetních standardů) - Müllerová, Libuše
Finančné účtovníctvo v USA. Definícia finančného účtovníctva. Orgány, zabezpečujúce vydávanie US GAAP. Rada pre vydávanie štandardov finančného účtovníctva (FASB- Financial accounting standards board). Predchodcovia FASB a jej vývoj. Postup pri tvorbe účtovných štandardov. Perspektívy FASB. Proces zbližovania IFRS a US GAAP.