Vliv dividendové politiky na tržní hodnotu společnosti - Marek, Petr
Vývoj názorov na dividendový hlavolam vo finančnej teórii a zhodnotenie prístupov hlavných teoretických škôl k tejto otázke. Obdobie pred Miller-Modiglianim. Miller a Modigliani a téza o dividendovej neutralite. Vplyv trhovej nedokonalosti na vzťah medzi dividendou a trhovou hodnotou spoločnosti. Základné smery dividendovej teórie.