Medzinárodné prostredie daňového systému po vstupe Slovenska do Európskej únie - Podolinský, Vladimír
Daňový systém SR ovplyvnený dvoma faktormi - harmonizáciou daňovej legislatívy v rámci Európskej únie a koordináciou daňovej politiky v rámci OECD. Harmonizácia daňových systémov v rámci EÚ. Daňová konkurencia medzi krajinami. Zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia a ich úloha v medzinárodnom zdaňovaní.