Problematika odpadového hospodárstva v strediskách cestovného ruchu - Dendiš, Ľubomír
Nakladanie s komunálnym odpadom v podmienkach SR. Zabezpečovanie separovaného zberu odpadu v strediskách CR. Dochádza tu k stretu troch subjektov z ktorých každý má dôležitý podiel na rozvíjaní kvality životného prostredia, bez ktorého sa nemôže rozvíjať CR. Tieto subjekty sú obec, obyvatelia a podnikatelia. Postavenie občana ako pôvodcu odpadu. Postavenie obce pri nakladaní s komunálnym odpadom. Separovaný zber odpadu z pohľadu firiem.