Základná infraštruktúra ako súčasť valorizácie prostredia pre cestovný ruch - Michalová, Valéria
Poukázanie na súvislosti významu základnej infraštruktúry, jej úrovne a rozvoja pre cestovný ruch. Ukazovatele postavenia a významu infraštruktúry sa navrhujú organicky začleniť do metodického aparátu valorizácie prostredia. Na príklade svetovej ekonomiky a praxe SR sa identifikuje zaostávanie Slovenska jednak vo výsledkoch dosahovaných cestovným ruchu v rámci zahranično-obchodnej aktivity, jednak v rozvoji základnej infraštruktúry ako predpokladu realizácie aktivít cestovného ruchu. Zdôvodnenie potreby investícií a aktivít do CR najmä uz pozície vytvárania pracovných príležitostí na vidieku a využitia jeho bohatstva.